Husplaner!

Drömmen, jag har köpt hus, ett eget att ta hand om och renovera!  
 
Tanken är att vi ska återskapa så mycket av husets originalstil som möjligt.
För här i Stockholms söderförort är det inte bara att välja å vraka bland husen som är till salu, utan det är bara att slå till när ekonomin tillåter och vi tror att vi gjort ett bra kap med det här!
 
Vårt hus är byggt 1946 och har genom åren upplevt många förändringar och stilideal.
När vi flyttade in sommaren 2014 såg det ut så här, lite mer som ett 70-tals hus gällande stilen. Färgsättningen är typisk för epoken, även fönsterluckor ( som vi tagit bort..), inbyggd originaltrappa, glasbetong, bredare fönsterfoder osv. Där till fick vi en välvuxen trädgård med typiska 70-tals enar och en gullig damm.
 
 
Som många hus i vårt område, strax söder om Stockholm city, är husen byggda under 40- och 50-talet och ser nästan likadana ut. Cirka 70+70 kvm delat på övervåning och källare. Det är spännande att gå runt i kvarteren och spana på hur mycket original som finns kvar utvändigt. 
 
I vårt hus är träfasaden, med typisk funkis lockläkt/ribbpanel, bevarad. Den känns välbehållen också!
Kikar man under entrétrappan i trä så syns originaltrappan i betong med järnräcke. Vi är sugna på att ta fram den och återställa skicket. Det lilla fönstret ( till toaletten) på framsidan är original och det är idealet för alla fönster i framtiden.
 
 
 
 
Vidare är entrétaket troligtvis original, och lampan är nu utbytt från 70-tals till klotformad. Som bilden här nedan känns det som en dröm att möta sitt lilla hus! En dörr i teak eller ek till exempel. Vi får se vad vår dörr bjuder på under lager av mörk lasyr...
 
                                                                                  
 
 
Fasadfärgen då?
Vårt hus är vitt vitt vitt och svart nu. Nej, nej säger stilpolisen!
... Tänker mer smutspastell. Kanske åt det grågröna hållet?
 
Inspireras vidare av de (få!!) funkisfasadbilder jag hittade när jag googlade "40-tals hus i trä" , "funkishus färgsättning" "entre funkishus" entrétrappa betong" osv....
 

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0